0ščadnica po anglicky MMVIII.

Po anglicky? Väčšinu asi napadne anglické počasie. Teda hmla, dážď, sychravo. Na Kysuciach by to nebolo vôbec prekvapujúce. A minulý rok to tu aj podobne vyzeralo. Ale tu ide o takmer doslovný výklad. Konkrétne k ubytovaniu v Oščadnici, kam sme sa po roku vrátili v rovnakom týždni.

Majiteľ nazval chatku „Chalet Le Pré“ (horská chatka na lúčke). Inšpirovaný Veľkou Britániou ju aj vybavil takmer všetkým dovozom odtiaľ. Nábytok, spotrebiče, sanita, kľučky, dokonca aj zásuvky (kto asi kolaudoval?) sú z importu. Okrem tých zásuviek, ku ktorým treba adaptéry, to inak prispieva k veľmi príjemnému bývaniu. Nechýba tu nič – terasa, trávnik, bicykel na požičanie… Tento rok dokonca pribudla trampolína, čo prakticky vyrieši akýkoľvek problém s voľným časom pre deti (druhé riešenie, DVD, tu je tiež… nehovoriac o internete).

[thumb:6989:l]

Praktická poznámka k trampolíne. Len nedávno sme kupovali Kukovi bicyklík. Predaj bol priamo v dome, kde bývali majitelia – zaoberajú sa distribúciou detských preliezok, trampolín, pieskovísk a pod. Pri šiestich (!!) deťoch to je spojenie praktického s užitočným 🙂 Práve oni nás upozorňovali, že práve trampolína je vec, ktorá sa najneskôr omrzí zo všetkých – a funguje aj pre dospelých. Po necelom týždni môžem potvrdiť!

To by sme mali ubytovanie – dá sa len odporúčať! Za chrbtom mi tu šuští umývačka riadu a keby mi bolo už príliš teplo, tak si zbehnem k chladničke, nech mi vypľuje ľadové kocky… Vírivku vonku nestíham, ledva stačím kopírovať fotky.

Otázka, kam v lete v Oščadnici? Napríklad lanovkou na Dedovku a tam vyskúšať pár atrakcií. Bohužiaľ len zopár, lebo polovicu už od minulého roku zrušili – vyzerá to na tunel/bankrot v dohľadnej dobe, čo je smutné. Dúfajme, že to rozchodia. Bobová dráha je najdlhšia na Slovensku (vraj) a naozaj stojí za to. Myslel som si, že sa Kuko bude báť, ale pri ňom ani netreba brzdiť..

[thumb:7021:l]

Tento rok dokonca skrátili aj lanovú dráhu, lebo víchrica strhla niekoľko stromov, takže sme si dali len krátku vyhliadkovú trasu:

[thumb:7057:l]

Jeden komentár k “0ščadnica po anglicky MMVIII.”

  1. Veľmi som rada, že Dušino stíha kŕmiť web aktualitami – to nie je malý výkon!! Za plnej prevádzky!! Tá posledná fotka pôsobí dosť hrôzostrašne (kameraman sa ponáhľa…), ale čo už, mladosť – pochabosť, všakáno :-))) Navyše očividne to prežil, takže aké strachy – veď sa ani nebojím. To je výhoda, keď si človek s úľubou pozerá fotky post faktum :-)) Tak len do ďalších výletov a ďalších referátov – ja osobne budem ohromne rada :-)))))))

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

%d blogerom sa páči toto: