Web technology upgrade

Ospravedlňujem sa za anglický titulok, ale vyšiel kratší… Skrátka a dobre, zmenil som verzie coppermine gallery a wordpressu na webe. Plánoval som to už dlhší čas, ale stále ma odrádzal problém so šablónami pre wordpress.

Medzi verziou 1.2 (pôvodná) a 1.5 (terajšia) sa podstatne zmenil systém šablón (systému pre zmenu vizuálu). Nanešťastie, upraviť zaužívaný štýl „Human Condition“ bola dosť otrocká práca, ktorá sa mi ani veľmi nedarila. Nakoniec som sa pohrabal vo výsledkoch súťaže a našiel novú, rdc* tému. A keďže to večer vyzeralo ešte na to, že malý bude spať v pohode, pustil som sa do práce.

  • Vyrobiť lokálnu repliku živého webu (testovacie prostredie) – odporúčam, vždy sa niečo pokazí
  • … to znamenalo aj rozbehať virtuálny apache server, keďže tých prostredí mám už nejako veľa (a začína mi to dosť pripomínať prácu…)
  • Coppermine bol bez problémov, test v pohode, tak som to dal na web
  • WordPress – samotný upgrade, žiadny problém (až nečakane pri tých všetkých pluginoch a pod.
  • Themes – šablóny: a ide sa na to. Nebolo až také bolestivé, len som musel trochu „googlovať“, aby som tam dostal aj kalendár, linky a pod. T.j. rozšíril som pôvodné menu vpravo.
  • Natešený som to odskúšal – a dal na web.

Pomaly som si myslel, že by som si išiel drhnúť zuby (to je v mojom prípade aktuálne aspoň 15-20 min…). Ale Kamil usúdil, že s odbitím polnoci začína poznávať svet. A k tomu som si spomenul, že by som mal otestovať aj frontpage (úvodnú stránku), ktorá je naviazaná aj na wordpress. Pozrel som si ju a hneď mi došlo, že tak skoro spať nepôjdem, aj keby všetci ostatní spali.

Nakoniec som to rozbehal, veď dúfam, že nikto nenašiel žiadny problém. Chvíľu som musel ešte lokalizovať súbory, prerobiť frontpage do UTF-8 (a vyhodiť môj skvelý konverzný kód, s ktorým som sa lopotil pred rokom). Potom upraviť phpPoll, aby vizuálne trochu zapadli ankety na prvú stránku. A pochopiteľne aj UTF-8.

Ešte pohľadať a spustiť nové killing machines proti spamu (komentáre, track backs, referrers… je to des všetky automatické systémy na zasviňovanie webu).

A môžem konečne dať na web aj ďalšie fotky a nový príspevok…

P.S.
Dúfam, že ste zaregistrovali aj drobný skript na úvodnej stránke, ktorý počíta, koľko sa už tešíme s Kamilom (naozaj sa tešíme, ponocovanie nie je taký významý prvok 🙂 ).

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

%d blogerom sa páči toto: